Tuesday, June 19, 2012

Bufday Girl


Assalamualaikum~!!!!

Yeay!!! I'm 15!!! *ala...semakin tua T,T* hahaaa... Back to the story~.. On 17 June 2012 bersamaan dengan Hari Bapa dan juga bersamaan dengan Israk&Mikraj merupakan My 15 birthday~!!! *kenapa tak wish bday Biey??* hehehee. Tahun ni istimew berbanding dengan  tahun-tahun yang lain SEBAB  bday Biey sama dengan Israk&Mikraj dan  Hari Bapa. So, bila bday Biey, Biey pun wish Happy Father's Day at my step-father and my father(parents Biey divorced) *Biey belum ada father-in-law~!* Sweet gitu~ ^^

Macam mana Biey sambut bday Biey?? 

Soalan tough tu! macam jawab soalan PMR!*jangan di esbut-sebut nama keramat tu!* hahaaa..
Ok la, seperti tahun-tahun sebelum ni ( 2 tahun lepas sejak Biey duduk Melaka with grandparent)..duduk-duduk, lepak-lepak *ala...macam bukan hari jadi Biey* yang bezanya adalah, ada orang wish but no present and no celebration *cedih T,T* ..dah biasa dah. Bezanya tahun ni, Biey sambut bday Biey lebih awal daripada tarikh yang sebenar. Biey sambut bday Biey at Terengganu *masa bercuti hari tu. Pada 3/6/2012 di  restoran yang di tempah oleh ayah(pangilan bgi ayah tiri Biey). SWEET!!  hahaa.. best giler masa tu! Semua pengunjug yang ada dekat restoran tu, semua tengok family Biey! hahahaaa..POPULAR sekejap! just tak ada kek coz tak sempat nak beli T,T. well, kita orang just makan-makan and BIEY KENA BAGI UCAPAN!! (kita orang pergi Ganu with family mak uda and family pak andak...so ada 3 families yang pergi!)  Biey kena bagi ucapan mewakili adik Biey, cousins Biey *ala..mewakili yang lahir pada bulan 6 dalam 3 families tu* ....masa tu KELU!! Biey tak tahu nak cakap apa. Pegunjung yang lain semua tengok Biey berdiri..mesti dia orang cakap "apa ke hal dengan minah tu agaknya??"perghh!! memang kelu giler la!! But finally *lepas tunggu 10 minutes..lama tu* Biey cakap la apa yang perlu di ungkapakan! 

Antara kata-kata yang terkandung dalam kepala otak Biey:
"Saya Nur Sabrina, mewakili kepada sesiapa yang lahir pada bulan enam dalam families ni, menucapak...aaa..eemm..aaa..apa erk??hahahaa ...mengucapkan...mengucapkan...nak ucap apa erk?? adush!! apa susah sangat aku nak sebut ni..aaa...mengucapkan..ribuan terima kasih kepada ibu bapa kami *sebab semua budak-budak EXCEPT Biey..heheee* kerana sudi membawa kami ke Terengganu dan melayan telatah kami sepanjang hayat kami. Terima kasih kerana sudi mendidik dan membesarkan kami sehingga sekarang. Terima kasih sebab sudi membelikan apa sahaja yang kami hajatkan *masa tu..muka Biey dah panas and start BLUSHING!* aaa....eemm...dah tu je la kot! hehehee.."


then, ayah Biey menyampuk.. "Sama-sama...*tepuk tangan*" 

Lepas tu..Biey pun duduk...pas tu..kita orang MAKAN...TAMAT

Masa Biey baca teks ucapan yang bengong-bengong sikit tu, hanya seorang sahaja yang memberikan 100% attention dia kepada Biey *yang Biey perasan la* iaitu AYAH Biey! Al-maklumlah I'm his only daughter. hehee *kembang!* Mama Biey sibuk tolong mak uda Biey jaga triple twins! so..memang mama Biey tak dengar la *sedih giler masa tu!* nasib ada ayah yang memberikan 100% attention kepada Biey.. ^^

Lepas dinner tu, kita orang pergi Water Font Terengganu... best! TAPI..semua dah MENGANTUK! itu yang datang, tengok sekejap then, balik resort! malam tu, semua orang TIDUR TAK HENGAT! hahahaa

Yesterday, *Monday, 18/6/2012* Biey dapat PRESENT daripada friend Biey, AINA FATINI (EZACK's OWN) .. Eyna bagi Biey colat *CHOCOLATE* CADBURY! HAZELNUT! I like it! THANK YOU SO MUCH AINA! Tapi, Biey belum makan lagi chocolate tu coz SAYANG giler nak makan! Biey ingat nak sharing. Biey tahu kalau Biey makan sorag-sorang, CONFIRM tak habis! Nak share dengan Eyna but dia tak nak, dia kata "present kau la! kau makan je la!" ...cyunk eyna! sejujurnya Biey tak pernah dapat birthaday's present daripada kawan-kawan *memang ada tapi sekali je la* so..bila eyna bagi coklat tu at Biey, Biey terharu lah juga. bila eyna suruh Biey habiskan coklat tu sorang-sorang, Biey tak mampu nak buat, sebab..Biey rasa..Biey patut share benda yang happy dekat friends Biey. hehehee.. 

Siapa FIRST WISHER bday Biey??

hehehee..nak tahu siapa?? BIARLAH RAHSIA! gurau je la...

Kalau di ikutkan...MAMA Biey adalah first wisher coz setiap kali mama call Biey sepanjang minggu tu, mama mesti cakap HAPPY BIRTHDAY. so, kira my mom la yang merupakan first wisher!

BUT! 

First wisher yang ucap HAPPY BIRTHDAY dekat Biey, tepat jam 12 tengah malam adalah MOHAMAD FARIHAN!! yeay!! Ihan the first wisher! cyunk Ihan! *Ihan=Farihan* Sweet sangat malam tu.. Ihan call Biey pukul 11.30 p.m. then, kita orang chit chat. tepat jam 12 tengah malam.. Ihan wish Birthday Biey! he just said "Happy Birthday S*****"but memang sweet sangat! lepas 2 minit tu, kita orang just SMS. *dia letih*. 2 or 3 days before Biey's Birthday, Ihan tanya bila bday Biey. Biey tanyalah kenapa. then, dia cakap, nak confirm kan  tarikhnya je. Biey bagi tahulah tarikh bday Biey sebab mesej daripada dia menunjukkan dia macam nak marah je.

Second wisher is Aina & Amirah *SMS dia orang datang serentak!* 

Third wisher is Alif, abang angkat Biey.. ^^. The funny is, malam tu pukul 12.20 a.m. Biey inbox dekat fb abang angkat Biey. Biey tulis "tak nak wish apa-apa ke??".. I didn't realised that he online that time... after just about 3or 4 minutes later, he message me, he told that "Selamat Hari Tua semoga panjang umo dan murah rezeki" ! huh! Biey bukan 51 lah! Biey baru 15!! Bila Biey tanya.. "mana abang tahu bday Biey??" ..dia pun balas "ada dalam ingatan" ..then, biey online fb, Biey tengok, dia pun online sama. dalam hati Biey cakap " ini mesti tengok fb ni!" ..hahahaa..memang dia tengok fb pun!

OK la..sampai third je la ...malas nak tulis lagi. heheehee.. bukan tulis pun taip je.hahahaa!!

another story is...timeline fb Biey ...penuh dengan wish daripada kawan-kawan fb. JENUH biey membalas post mereka! tapi memang best sangat! THANKS FACEBOOK's FRIENDS  coz wish my birthday!

p/s: kawan-kawan Biey tengah perang dingin..Biey tak tahu nak baut macam mana! T,T ..--"
#mama Biey cakap, mereka nak balik minggu ni..Insyallah. hope jadi! amin...
#ALHAMDULLILLAH..segala kerja kursus PMR Biey telah berjaya di laksanakan! tinggal tunggu keputusan kerja kursus je..harap-harap terbaik!
#Menanti..Farihan SMS~ T,T
#KEPADA FRIENDS BIEY YANG WISH BIEY SEMPENA BDAY BIEY...Biey ucapakn  JUTAAN TERIMA KASIH kerana sudi wish bday biey! SAYANG KAMU!!
#tengah cari idea untuk pergerakan kreatif for PJK *Pendidikan Jasmani& Kesihatan*

No comments:

Post a Comment