Friday, June 29, 2012

HIDUP DATO' ONN~!


Assalamualaikum ~~~

apa khabar semua??! Bersemuaka kita lagi di dalam rancangan….*rancangan apa erk??* hahahaa…gurau jer! Bersama Biey lagi dalam blog ni *memang blog ni milik Biey*. Muehehehee :3 .
ok la… kita back to the story..

Pada hari Rabu dan Khamis (20/06 & 21/06) yang lalu, sekolah Biey (SMK Dang Anum) telah mengadakan Sukan Tahunan Kali ke-……*entah* . hehehee. Tak ingatlah kali ke berapa. Majlis ini diadakan selama 2 hari *ala…sekolah menegah biasalah tu*. *dah macam karangan berformat ciptaan sendiri lah..hahaha* ok… banyak acara yang telah dipertandingkan dan banyak acara yang Biey tak ingat namanya. Hahahaa.

Antara pertandingan yang di pertandingkan adalah 100 meter L15&18 (Lelaki bawah 15 & 18), 100 meter P15&18 (Perempuan bawah 15 &18) ,4x400m ;L15,L18,P15 & P18, 1500m, 3000m, rejam lembing ; L15,L18,P15 & P18, lontar peluru ; L15,L18,P15&P18, lempar cakera ; L15,L18,P15&P18 dan macam-macam lagi la! *banyak gambar acara tak ada sebab masa tu hujan!*

Bukan setakat hujan jer…sebenarnya Biey malas~hehehee…

Masa tu mood tak berapa nak baik+kamera pun dah nak kena ganti baru *kamera Cooliplix Biey dah tak berapa nak ok~(!) T,T….akibatnya….gambar tak cantik & tak banyak gambar…*

At sini, ada beberapa gambar yang telah di ambil...SELAMAT MELIHAT~!



Dayat~!

apalah dak Zamil ni~! nak kiss siapa tu??! hahahahaa

Tema rumah Bahaman(biru) HOROR STYLE~! ahhhhh!!! 
AINUR!! Pocong beside u! LARI!!!




Para "hantu" sedang di make-up

Kireen~ ko ke ??

Aina & Kireen..mcm tak percaya je..~hahahaa

Para peserta pebarisan Dato' Onn(rumah kuning) sedang bersiap sedia~

Zombies coming~!!!!

alo...comey nyer cik Qeeyla Rauf ni~



Para egois*kidding*..my classmates

Peserta pebarisan Dato'Onn sedia!

mcm tak bersedia je pengerusi ni(Aizat Lani)




Aizat Lani-->>Pengerusi Dato'Onn

My classmate-->>Izaty Yulan-->>pembawa sepanduk~

YEAY! Dato' Onn dah sedia!

Qeeyla Rauf~

Aina Fatini tak suka orang tengok muka dia yg mcm hantu~=GEDIK!

Aina Fatini & Sabrina Razak...*ini pun Biey kene paksa die*

Budak DEGil-->>fifee-->>my firend-->>atlet yang KERAS KEPALA~!
*padan muka dah sakit!*

Three Stooges ~! hahaaa

Three Stoges with Two Little Girl~ hahaa
*my classmates*

ACAR tARIK TALI!




DATO 'ONN!!!

~TAMAT~
Memang tak banyak gambar pon!

gambar acara lari tak ada coz..fhm2 je la. Sebenarnya, selain daripada Dato'Onn & Bahaman, ada dua lagi rumah sukan iaitu ; Zaaba (rumah hijau) & Tun Perak (rumah merah), so semuanya ada 4 buah rumah sukan~....Zaaba n Tun Perak pnyer gambar ada dalam video...*malas upload*

Setiap tahun, setiap rumah sukan perlu membuat satu tema. kali ini, Rumah Dato' Onn menggunakan tema BOLA SEPAK!! so, semua peserta pebarisan kena pakai baju bola. *mcm Qeeyla Rauf pakai* . Rumah Bahaman pulak tema HANTU!!, semua peserta pebarisan kena pakai macam ZOMBIES~!!!! *macam dalam gambar rumah Bahaman* . Rumah Zaaba menggunakan tema ORANG KAMPUNG! para peserta pebarisan dikehendaki memakai costume macam orang kampung & ada cangkul serta tanjak~!! lastly, rumah Tun Perak menggunkan konsep army and a little bit cooperate style, peserta pebarisan lelaki mengenakan pakaian seakan-akan tentera*dengan muka berceloreng* and peserta perempuan memakai pakain seaka-akan waiter..bagi pembawa sepanduk pulak mengenakan gaun merah*perempuan* dan tuxedo*lelaki* ...

Juara bagi keseluruhan acara pada tahun ini jatuh kepada DATO'ONN!! HIDUP D.O! HIDUP D.O!!
Naib Juara jatuh kepada Bahaman....
Tempat ke-3 jatuh kepada Zaaba*sebab ramai atlet*
Tempat ke-4 jatuh kepada rumah Tun Perak *atlet rumah ni ramai terseliuh kaki masa acara balapan*

ok..mesti semua orang dok tanya kenapa Biey syok sangat dengan D.O(Dato' Onn) ...??
sebab nyer adalah... Biey ahli rumah sukan D.O!!! HIDUP D.O! *ok...over sgt. sorry*

walau apa pun, taniah buat D.O dan teruskan usaha bagi rumah sukan yang lain. 

p/s: maaf sebab tak banyak gambar.
#ihan pergi Terengganu, pergi mancing dengan abg ipar dia.. T,T
#mama biey balik malam ni!!
#rumah nenek Biey at JB ada buat kenduri bulan depan..Biey tak boleh pergi sebab ada kelas T,T



I LOVE U~~~

No comments:

Post a Comment