Sunday, September 9, 2012

Intensive Care & Coaching Serta perkara Mengarut

Assalamualaikum~

Apa khabar stalker blog Biey?? 
*hohohoo..perasan jer ><*

Biey tak berapa sihat hari ni T,T 
huhuhuu..Biey kena demam T,T
BUT now I feel more better than yesterday..
lenguh bahagian badan still ada lagi..pening sikit.
Biasalah tu~

Firstly, 
Biey nak citer sikit pasal Intensive Care & Coaching (ICC). Tinggal a few weeks lagi untuk Biey mengambil PMR *about 30 days more*T,T... so, pihak sekolah telah menjalankan plan terakhir for all PMR participates.The final plan is ICC!!  huahuahuaaaa 

ICC ni sebenarnya membantu pelajar untuk lebih...what we call that..hmmm *think for a long time* untuk lebih bersedia untuk menghadapi perang!!!! huaaaaaa...><

Kata cikgu ---->>>
"Ramai pelajar dapat 8A sebab tumpukan perhatian dalam ICC"

So, kenalah tumpukan perhatian dalam ICC dan yang paling PENTING jangan sesekali nak PONTENG!!!! huh! dah nak exam yer wahai rakan-rakan sekalian. :D 

Korang mesti terfikir apa sebenarnya ICC ni, kan?
ICC ni sebenarnya para guru hanya menyediakan kertas soalan dari seluruh negeri di Malaysia *dah M'sia je yang ada PMR* dan semua kertas soalan itu akan diberikan kepada PMR participates untuk menjawab soalan tersebut. Selain itu, para pelajar diberikan kertas past years questions. Ini bertujuan supaya para pelajar diberikan gambaran soalan sebenar PMR.

Itulah ICC :D T,T

Bad story time~

Just one week of ICC Biey dah demam! wow!
it sound AWEFULL !!! 
arghhhh!!!!!
Dah lah kena demam masa before last day! (THURSDAY) fuh!

macam mana boleh demam??
hmm..don't know.
malam tu Biey tertidur lepas maghrib . around 8.40p.m Biey terjaga.
First, Biey rasa macam kena selsema. Biey buat tak kisah jer. ala kejap je tu. selang beberapa minit lpas Biey keluar dari bilik, badan biey start panas dan biey rasa sejuk sgt!

Biey suruh nenek rasa temperature badan Biey. nenek kata demam. huh! masa tu rasa worst giler la! coz, esok dah last day, Friday. Cikgu bagi ugutan, siapa yang tak datang ICC, pihak sekolah akan call parents and akan datang ke rumah pelajar kalau cuab untuk ponteng. pergghhh!!! tanpa berlengah..biey terus sms Aina untuk mintak number Pn. Suria (my class's teacher) BUT Aina tak reply *rupa-rupanya dia tertidur*..hahaha. pastu Biey sms Mira. Thanks God ! Mira bagi! huh! selamat!!

Biey tak sms Pn. Suria masa tu sebab Biey rasa esok pagi Biey dah ok. tapi biey silap! Badan Biey panas balik tapi tak adalah teruk macam semalam. ok sikt. Biey pergi sekolah juga. daripada pihak sekolah datang rumah baik pergi sekolah. 

Nak dijadikan cerita..sampai sekolah terus ok! bila dah jumpa kawan..terus ok! hahahahaa...

Itulah cerita Biey..tersimpang sikit.haha

P/s: #ayah Biey pergi Vietnam. hope he have a save journey there.
#Bday present Farihan it is a secret..hehehe
#Mozart symphony #40 Biey suka!
#LOVE YOU ALL



No comments:

Post a Comment