Saturday, December 15, 2012

Cerita Pelbagai Tajuk

Assalamualaikum
 apa khabar para blogger/stalker/boyfie(s)/crush(s) & manusia :D ....???
*winkwink*

TAKE NOTE GUYS :::
Biey nak tukar kata ganti nama boleh tak?? (malas nak tulis nama panjang2) *hukhukhukkk..* Biey akan start guna 'aku'. so....klu siapa2 yang tak berkenan tu, buat derk je la yer *winkwink*


hari ni..suka hati aku la nak cerita apa. hahaahaa.. Aku dah tak ada idea ni tapi idea nak cerita membuak-buak macam lava nk keluar dari gunung berapi (satu hiperbola yang agak .... -..-) *hukhuk*

 12.12.12 
ya...hari rabu yang lalu tarikhnya cantik 12.12.12 . best la kepada yg tariknya 12hb (jeles ni -..-) . pada tarikh yang indah itu confirm Tok Kadi punya jadual dah FULL! hahaha..coz ramai sangat yang kahwin masa tu (except lerr..yang kena kahwin free tu lain citer) *hihihihiii...* JANGAN KAHWIN FREE kalau tak... ANDA SEPERTI TIDAK BERHARGA (except kalau ada orang sponsor majlis ko) .bukannya ada erita yang best pun pasal aku pada tarikh 12.12.12 (sungguh membosankan) *muka bosan tahap gaban*

≈ Officially Taken 
*muka malu* (malu konon...piii daaaa) .just wanna to say that, he is a really nice guy *maybe* . walaupun tak sehensem Shah Rukh Khan, tak secomel Lee Seung Gi, tak seputih Mat Luthfi (i love mat luthfi), tak ada body macam Aaron Aziz, tak semulia Rasulullah (insyAllah dia boleh membimbing aku), tak sepandai Dr.SMS (Sheikh Muszaphar Shukor), tak selawak JoZan (#TEAMJOZAN) , & tpelbagai lagi tak.. TAPI bagi aku cukup sekadar menjadi dirinya sendiri :D . it the most important. no need to be somebody else infront of others coz u're special,unique and one of a kind :) (take note)

*segala biodata tentang dirinya adalah rahsia* (secret file) *winkwink*

 19.12.12 
aku tahu tarikh tu tak secantik tarikh satu lagi. tapi tarikh tu buat semua warga batch97 KETAKUTAN!!!! * muka takut* . RESULT KELUAR!! kalaulah ada berita yang memaklumkan bahawa --->> KEPUTUSAN PMR DI TUNDA 10 TAHUN LAGI & PELAJAR BERHAK MEMILIH SUBJERK YANG DI SUKAINYA<<--  ...akulah orang yang pertama yang akan menjerit  YEAYYYYYYYYYYYYYYYY!!! .. (daydreaming) *bunyi cengkerik*.. walau apa pun, DOAkn aku yer *hukhuk* (nak nangis)

*budak2 FB and TWITTER semua dah sebut pasal 19.12.12* (nak je aku lempang mike2 tu)

 Lagu 
aku tak tahulah kenapa dengan aku sejak dua menjak ni, minat sangat lagu2 yang dah jatuh standard ke old skol, & balada *hukhuk* -..-  . macam lagu Sheila On 7 -->> Berhenti Berharap, Melompat Lebih Tinggi..gitu2 lah. *whatever*

≈ Congrats 
ucapan ini di tujukan kepada mereka yang telah dapat anak (tak kisahlah yang keberapa sekalipun) berkahwin(tak kisahlah laki/bini nombor bape) , bertunang (tak kisahlah dah bertunang berapa kali sekalipun), baru dapat DiPloma/Degree/Master/PhD ( Abang Hasyiem dah dapat Diploma... CONGRATS abang~! rindu dekat abang.. sepupu aku la weyyy) , baru dapat boyfie *tunduk malu* , kepada pelajar SPM yang dah lama merdeka, & kepada mereka2 yang berhak aku ucapkan congrats  -..-

 Crush 
faham tak maksud crush? menurut website ini-->> http://www.urbandictionary.com/define.php?term=crush (aku tak dapat nak link kn -..-)  crush bermaksud.....



"a burning desire to be with someone who you find very attractive and extremely special."


get it...?? ok. i had crush on someone (matiilah aku kalau boyfie aku tahu... :P) crush tak bermakna boy/girl yang kita suka itu adalah boyfie/girlfie kita. just sekadar suka/minat jer.

CONTOH :::
 macam kau suka Aaaron Aziz yang dah berbini tu tapi kau tak berminat untuk jadikan dia laki ko/boyfie ko. kau cuma minat je dekat dia.
macam kau suka dekat senior kau tapi kau takut nak bagi tahu yang kau suka dia 
macam kau minat kat Taylor Lauther (betul ke ejaan aku tu -..-) 
& bla...blaa..blaa

understand...?? (ala macam aku minat dekat ihan ler...tapi kita orang just kawan jer)

Lately, i had got crush on someone(s). tak adalah ramai sangat (dalam dua-3 org jer) *hihihihii* . what?? mereka cute, putih &stylo . i like. (jangan marah yer sygg) hehehe. minat je. macam aku minat pada JongHyun Oppa (muka dia matured..tu yang aku suka)  & Ihan.. MINAT jer

 Rindu~!! 
huhuhuu..aku rindu giler pada kawan2 aku. biasa setiap pagi dengar dia orang memekak. hahahaaa. dah biasa dah. biasa dengar Mirah Aziz dok cerita, dengar keluhan Leha, dengar Kak Jah & Mirah Aziz membebel, dengar gosip daripada Anis, dengar Aina panggil aku annoying (itu pun aku rindu-..-), dengar Miza, Leha & Mirah Aziz dok citer pasal korea (aku tak menyampuk  sebab aku tak tahu..hahaha) , dengar Umi citer pasal Kaname, menggutuk budak kelas bersama2 (sifat tak puas hati), dengarciter my lovely sis (Kak MAr) , karoke sama2, lepak dalam library ramai2 (port kita orang lepak tu), Pak Cik rahim belanja makan roti canai (walaupun aku buka librarian ..Pak Cik Rahim sudi gak belanja. huhu) , tidur time Sejarah, tidur time Seni (bosan giler) , gaduh satu kelas just because idea, pendapat yang berbeza (duduk kelas no.1 mmg gitu...kot) , merayap satu sekolah kalau cikgu tak ada & lari bila nampak pengetua/ GPK (kesalahan:: berkeliaran luar kelas semasa ketiadaan guru pada waktu P&P) , rindu nak lepak dengan  Yati dekat rumah aku, dengar luahan hati Yati, tengok muka Leha merajuk, sakat Aina.. banyaklah lagi yang aku rndu >< . dulu kalau cuti tak adalah macam ni. mungkin sebab kita orang selalu hang out sama2 dekat sekolah so, rindu suasana tu. *huhuhuu* . mana tidaknya, kalau budak lain sekolah 5 hari dalam seminggu, jumpa kul 7 pagi balik kul 2.40 petang tapi kita orang... jumpa 6 hari dalam seminggu , jumpa pukul 7 pagi, balik pukul 4.30/5.00 petang (kelas tambahan) .. memang ar rindu. sampai habis PMR pun aku balik lambat sebab nak lepak dekat sekolah dengan kawan2 aku. (tak biasa balik awal) ..hihihii. aku lepak dekat sekolah je tw, tak ada pergi mana-mana. (kecuali pergi kedai dekat sebelah sebab nak beli makanan) *hehehe*

≈ Pasport 
hari selasa hari tu aku pergi buat pasport dekat Pejabat Imegresen Jalan Duta . datang pukul 9 pagi balik pukul 2 petang! huh! 5 jam terperap dekat situ! frust aku!!!! yang best tu, dapat cuci mata. *hehehe* (ingat lelaki je boleh cuci mata, girls pun boleh tau) .. aku berkenan dekat seorang officer yang jaga kaunter bahagian serahan.. cute giler!! (rugi tak ambik gambar officer tu..huhu) .  actually, ada dua orang yang aku minat tapi yang satu lagi tu, out la. garang kot...(mengerikan) huhuhu. kenapa buat pasport?? sebab nak berjalan ler..  tapi yang aku bengan giler tu, tarikh yang aku nak pi berjalan tu, terkena hari start sekolah (bengang tahap bangang) . kita orang pergi 31.12.12-4.1.13 (sambut Happy New Year dekat sana) . itulah masalahnya, aku tak datang sekolah! risau seyyy >< . nanti aku try tanya cikgu, boleh ke tidak aku tak datang.. (tengah memikirkan alasan)...huhuhuuu

Ok la itu je kot citer aku..(kot..)*hehehe*

P/S::

Doakan aku dapat keputusan yang cemerlang :D
Can't stop listen to the Jason Mraz (I Won't Give Up)
http://thesweet96sdiarys.blogspot.com (singgah ler)



Dear  Boyfie,
Saya bukan seorang yang jujur dalam hubungan sebab saya takut. saya pernah jujur dulu, saya pernah setia dulu dan akibatnya...saya dilukai . kerana itu.. saya takut untuk jujur dalam hubungan. Tolong bimbing saya agar saya boleh jujur kepada awk. bimbinglah saya ke arah kebaikan bukan kejahatan, bimbinglah saya ke jalan yang lurus. mungkin susah bagi awak menerimanya setelah membaca entry ini. kalau kisah kita sampai disini, saya terima seadanya. kerana itu kesalahn saya tapi saya bermohon agar awak boleh maafkan saya dan tidak menganggap saya sebagai musuh/ orang yang awk benci.



No comments:

Post a Comment