Friday, December 27, 2013

What I Learn in 2013


hey ladies and gentlemen!!!

hey guys! gues what? today is the last of 2013! siapa di sini yang sangat teruja untuk 2014 sila terjun bangunan! hahaha... i'm just kidding

ok lah..ini kan hari terakhir untuk 2013, mesti ramai yang buat mengenang kisah 2013 la bagai. so...aku pun samalah. tapi more to what learn in 2013. kita membesar dengan pengalaman dan belaar dari kesilapan. 

first of all, we must say what we need to say. aku belajar ni masa bahas ketua menteri hari tu. kesilapan aku, aku tersinan hujah. so at the end, aku tak dapat pertahankan hujah. group aku kalah. bila kita tak dapat apa yang di cakap mungkin kita akan kehilangan sesuatu. dekat sini juga, kita mesti berani. tapi bab2 nak kena cakap dengan cikgu, memang tak berapa nak beranilah. hehehe..

next, jangan nak membangkah sangat apa parents cakap. aku ni bukanlah di kira mulia giler2 dengan parents aku. aku ni kaki melawan jugalah. kaki membebel. hheee~~~  kira, dalam kes ni aku memang salahlah juga. mama kena samun hari tu. *nak nangis bila cerita* hari tu , hari jumaat. mama balik rumah petang then mama ajak temankan pi bank. aku ni pantand dengar "nur jom teman mama keluar jap" , memang aku akan follow tanpa di paksa. kaki  jalan katakan. tapi masa tu aku merajuk. *eiiii macam bdk* yela..aku nak pi PWTC , nak pi pesta buku. huhu. so aku buat derk je la. sebenarnya aku tak dengar pun mama cakap apa sebab masa tu ammar pasang speaker komputer kuat giler *main game punya hal* akunjust dengar mama panggil aku jer. mama ada pujukn aku, nanti pergi ler. tapi....hati dah sakit sebab sellau kena nanti nanti tapi at the end tak pergi pun. itu yang geram gilos tu. tup2 malam tu dapat tahu yang mama kena samun. perghhhh bagai nak hilang nyawa aku. bulu roma meremang. badan seram sejuk. malam nak tidur tu aku asyik melalak je walaupun mama cakap mama ok. ok? 7 jahitan..ok? perghhh bangsat punya ank melayu yg menyamun mama aku. polis pun buat derk je pasal kes mama. mentang2 ler yg hilang RM20 jer tapi mama aku cedera...boleh buat macam biasa. sakit giler hati aku. malam esok ajer aku mintak maaf kat mama, sebab buat dunno jer hari tu. hurmmm.. itulah kisahnya

korang  ada bff kan? pernah tak tanya pasal how she or he? atau pun korang jenis yang bff bila sedih jer, bila happy campak ke laut? aku mengaku jugalah aku ni jenis yang dah dapat kawan tu, lupa kawan lain. so, sampai aku tersedar something. fatin. fatin yg sedarkan aku. masa pembahagian kumpulan untuk sejarah. akuntinggalkan dia tergapai-gapai. tapi dia still berkawan dengan aku and she is one of my besties. itu kes pertama. kes kedua, biar aku simpan soranglah yer 

tak kenal maka tak cinta. eceh pepatah pulak di mainnya. hahaha... mesti selalu dengarkan? betullah kata orang tak kenal maka tak cinta. ini bukan kes jatuh cinta ok! ini pasal fatin my bff. orang selalu cakap dia macm2. aku pun macam burung belatuk. angguk jer. mengiyakan jer. memang betullah apa yang orang cakap pasal dia tapi orang hanya pandang sisi tu je. tak pandang sisi lain yang ada dalam diri dia. dia sebenarnya baik. tak macam orang lain sangka. cuma kadang-kadang perangai dia memang gitu. seronok dapat kenal dengan makcik gedik tu. hahaa

don't beleive if you don't want your heart hurt badly. aku belajar ni daripada yati.well, aku pun belajar dari pengalaman sendiri. bila kita terlalu percaya pada si dia, then tetiba dapat tahu dia main kayu tiga or whatever, hati tu mesti sakit gila. pas tu melalak melolong. mata bengkak. alahaiiii... lelaki kat dunia ni beribu lagilah.buka dia jer lelaki. ohhh plishhhh.

jangan sangka air yang tenang tak ada buaya. ini kisahnya. pasal ex-pekerja ayah aku. dia ni, muka innocent giler! memang jambu habislah! tapi dalam innocent dia tu, peranghai macam setan! guna duit aweklah. dah guna, main kayu tiga! perempuan tu pun bodoh gak percaya sangat mamat tu. duit ptptn dia bagi kat mamat singai tu. alahaiiii.. lak tu duit payment companny kita orang pun dia tiabi. hawau punya jantan. so skerang ni, dia dah kena pecat.npadsan ler muka. huahuaaa *gelak jahat*

jangan mengeluh dan banyak sangat tapi. walaupun apa yang aku tulis ni banyak sangat tapinya. huhuhuhuu

kalau dahnplan elok2 tu jangan di letak 'kejap ler' 'nanti ler' ...sebab benda tu tak akan terjadi di penyudahnya. percayalah. sebba sekarang pun aku tengah buat benda yang sama *tak jahit lencana sekolah and siapkan homeworks* 

ini yang terakhir. sebenarnya banyak lagi. tapi aku update guna tablet so, memang susah sikitlah. tak syok sebenaunya. masa cikgu mengajar pandang depan, jangan dok menyembang! jangan banyak sangat pontengnya! inolah yang berlaku. cikgu mengajar aku dok menerawang. huhuhuu. apa ntah cikgu addmath aku ajar, aku pun tak pasti. benda ni biasa terjadi masa waktu math, addmath, sejarah. math mod jarang juga aku menerawang. biasanya sejarah. memang aku menerawang tempat lain. huhuhuu..dah lah nak spm. alahaiii

ok lah guys...sampai sini aje lah yer aku membebel. harap apa yang aku post sepanjang tahun 2013 ni, tak adalah yang menyakiti hati korang *walaupun aku tahu tak ada orang nak baca entry aku ni* 

SELAMAT TAHUN BARU 2014!

p/s:

#officially participate of SPM 2014
#moga2 tahun 2014 baik2 sahaja
#kalau ada typo tu tolong maafkan lah yer
#kenapa aku rasa umiur aku tak panjang?

No comments:

Post a Comment