Thursday, January 30, 2014

Merentasi Lautan Api

hi onion head 
title macam gempak-gempak jer. hahaha. ala-ala cinta cintun gitu. lolss.

alahaiii.. kalau bercinta tak ada pun nak redah lautan api --- jangan percaya ayat macam tu 

ok lah. sudah ler kita ngobrol *bahasa indonesia terkeluar* pasal rendah lautan api bagai ni. 

cerita sebenarnya ...........pasal MERENTAS DESA jer pun. saja bikin gempak starzzz gitu. embarrassed3 onion head 

kalau baca blog aku ni daripada awal mesti aku ada cerita pasal merentas desa setiap tahun --- kalau kau orang ada baca ler. bird onion head

whatever lah yer..--- jawabnya 

back to the main point.

semalam (Rabu, 29 January 2014) SMKDA buat merentas desa. aku tak rasa pun macam merentas desa tapi merentas taman perumahan dan gurun pasir----panas giler. kesian tapak kaki aku. huhuhuu.. *gediks* crying2 onion head yela. zaman sekarang ini mana ada kampung yang betul2 piau (pior) kampung --- kot. kadang-kadang nama jer kampung tapi bangunan botingket-tingket *bak kata WARIS* ---- macam Merlimau. 

mula-mula tu, aku malas nak masuk merenras desa ni sebab cikgu dah ofer jadi tukang jaga air. in the same time, aku & geng dah janji nak lari sama -- kononnya lahh. aku dok pikiaq dua tiga kali, akhirnya aku buat conclusion " this is my last year and maybe this is my last cross-country. why not for the last one? genapkan 5 tahun. kalau jaga air pun bosan giler. bukan buat apa sangat pun," 

mesti ramai akan cakap  "keputusan yang b*d*h" . suka hati koranglah. korang rela duduk berjam-jam tanpa buat apa semata-mata nak jaga air. bagi aku sangatlah bosan. walaupun badan aku ni comel--- cover. sekurang-kurangnya merentas desa ni boleh mengurangkan lemak / kolestrol. bagus apa. kan kan kan? kalau budak yang badan kecik molek dan ala-ala gedik dia orang akan cakap macam ni " ishh panaslah. habis gelap muka aku" --- lebih kuranglah. 

daripada dok cakap panas panas better kita berselawat/ berzikir. ada faedahnya. maybe Allah boleh kurangkan panas korang yang mengelegak ke. 

btw, aku pecah rekod. rekod apakah?? aku antara kumpulan yang paling akhir dalam merentas desa namun berjaya menghabiskan perlawanan hell yes onion head  rasa macam tak bercaya. genap 5 tahun aku tak pernah menyerah kalah lagi. situasi ni sama masa aku darjah 6. cuma yang masa darjah 6 tu aku gadis Melayu terakhir yang jejak sekolah. malu jangan cakap ler. kena bahan dengan cikgu pulak tu. hihihi embarrassed1 onion head

apa yang tak bestnya tahun ni? whaaat1 onion head

tak banyak gambar. gambar adalah dalam beberapa keping. gambar masa merentas desa tak banyak. sebab aku tak dapat ambil. dah penat kot. yang aku ingat aku dapat minum air dekat sekolah. hehehe 

and another malang story is  bila sampai jer dekat sekolah, air tarak. bukan setakat air tarak, bayang pun tarak --- habis semuanya. crying3 onion head  frust giler babai ler. bayangkan, dahlah penat, lapo, haus yang pastinya.. tengok-tengok air tarakkk.. macam nak @/)*&^% ...akhirnya terpaksa beli air dekat koperasi. haih laa. kedek betul.

sampai situ aje la cerita aku. jemputlah tengok beberapa gambar 

makan berjemaah dulu sebelum merentas desa
*thanks to Nik sebab 'belanja' makanan*






DO Atlet !















p/s 

cute1 onion headHAPPY CHINESE NEW YEAR 

No comments:

Post a Comment