Friday, January 3, 2014

Officially SPM's Candidate




hai kakak-kakak, adik-adik, abang cantik dan encem2 belako. hehehhe

hari ni dah masuk hari  ke-dua sekolah. soalan lazim yang akan di tanya 

"macam mana masuk sekolah? best?
 or 
"best tak sekolah?"

bagi mereka yang berada di dalam tahun 'honeymoon' mungkin mereka akan membalas dengan

"Ok jer"
or
"Best"
or
"hari ni tak belajar pun"

TAPI bagi mereka yang berada dalam tahun peperiksaan atau dah lama dekat daalm sekolah tu, akan berkata pula

"boleh tak kalau nak masuk form _ balik?"
or
"entah. biasa jer. tak ada apa yang menarik"
or
"gilalah! baru masuk dah ada kerja sekolah"
or
................ikut suka korang lah..............

itulah yang berlaku..........pada aku

terlalu pantas masa berlalu. aku pun tak rasa macam umur aku DAH NAK masuk 17 tahun (belum 17 lagi yer) 17 tahun = Form 5 = SPM = memang nahaslah aku tahun ni

sejujurnya aku memang stress/ takut sejak pegang title OFFICIALLY SPM's CANDIDATE  



aku belum ready lagi. *rilekslah, SPM akhir tahun* akhir tahun pun...SPM tu IBU KEPADA SEGALA PEPERIKSAAN bak kata cikgu akulah. tapi memang betul pun. kalau sijil SPM banyak tak berapa nak menakjubkan, universiti mana jer nak ambil kita belajar? (except lah kalau kau anak orang kaya) 

mama pulak dah bagi WARNING awal. alahaii~~ kecut perut ni 

aku pula tu anak pertama, cucu pertama...*then??* semua orang nak aku jadi contohlah!!! 

aku ambil aliran berat *aliran apa yang berat tu?* SAINS TULEN (pengsan berganda-ganda) semua orang nak aliran sains tulen. nampak macam senang (ulang suara) NAMPAK MACAM SENANG tapi hakikatnya......hanya pelajar sains tulen yang tahu. nak struggle  8 subjek...kalau pandai maybe senang kot. kalau macam aku ni? pandai sangat tidak ler,  bodoh sangat pun tidak. 50/50. 

sekarang ni, aku try untuk berubah sikit demi sikit (yelah sangatkan) tapi ada benda yang aku susah sikit nak ubah but i'm trying. sikit demi sikit. just hoping the best. hurmm~~


lepas ni menimbunlah segala kertas-kertas, fail, buku-buku dekat atas meja tu. nasib ler~~

p/s :
#belum apa-apa lagi dah tahu waktu periksa
#kelas papa bidi esok huh~~~
#cikgu tiga serangkai dah tak ada dekat sekolah '0' 

No comments:

Post a Comment