Sunday, March 30, 2014

March Diary

Assalamulaikum !

long time no see atau bak kata orang melaka
hawau kau! Aku ingat dah mampossss -- orang Melaka selalu kata :p
lorat k lorat ...hahahahaha
First of all, aku nak mintak maaf kalau ada TERtypo atau TERkasar bahasa atau TERsakitkan hati atau TER salah eja. Haha. Because lately, someone complaint about my post. Aku manalah tahu ada yang sakit hati or what. Thanks dear sebab sudi tegur. Ok. Aku dah minta maaf. Reasons ::
1. Aku guna Lummy untuk update
2. Aku type apa yang aku nak tulis. I'm not really beware of what I type
3. This mine not yours
so... Apologized accepted or rejected??

Next, see what's new here? Hahaa.. Perasan macam ada yang menjadi pembaca setia. Whatever lerrr... ~~~
Apa yang berbeza? I'not using BLOGSKIN anymore. Hasil kerja aku walaupun memang tak cantik, tak macam blogskin. Aku mana ler pandai bab2 baca kod bagai ni. Sikit2 boleh ler. Header tu pun terkial-kial aku cari tutorial buat header guna pixlr. I'm use PIXLR not ADOBE. Maklumlah....adobe lagi ler aku bengong. Actually masih dalam renovation. Adalah dalam 5% more. Biarlah. Lagi pun aku busy dengan kelas lately. Itu yang dah start malas nak update blog & there are not intresting occasion that I attended except for my uncle's weeding & my grandparents just came back from Umrah. Itu pun tak dapat tangkap gambar -- reasons tak update blog.

see now.. Apa yang aku cerita semua tak ada kena mengena dengan topik *pandang atas* -- biasa aku suka back to the main point/ berbalik kepada topik / straight to the point..
hurm.. Macam2 nak story morry kot... Itu yang cerita tak terluah. Hahaha.

today is 30th of March 2014. Masa pantas berlalu. Kira2 balik tolak buat kerja tak berapa nak berpaedah tinggal 8 bulan lagi nak SPM ini bermakna, 5 bulan lagi nak trial. Warghhhh.. Pening memikirkannya.
selain itu, selain pasal esspeyem tu le kan. Hari ni dah masuk hari ke-27 NekYang (Moyang aku) meninggal. Arwah meninggal pada 4 Mac 2014 jam 5 pagi. Banyak yang rasa pelik sejak arwah meninggal (pikir benda elok). Dulu, setiap pagi atau 2/3 jam sekali arwah mesti call. Suruh datang rumah dia. Apa kau ingat moyang aku umur 100+ tu, tak tahu nk guna telefon rumah?! Ingatan dia kuat lagi tau. Atau, setiap minggu pergi jengguk arwah dekat rumah dia. Sejak arwah tak ada, tak ada lagi suara dia telefon cakap "datanglah rumah aku. Aku tinggal berdua je dengan kiah (nekngah)" / " mai le sini, aku sakit ni. Nak mati nau rasanya". Bertahun juga arwah sakit. Sakit tua & sakit jantung. Selalu cakap nak mati, akhirnya doa arwah termakbul. Bagi aku, lebih baik arwah pergi daripada terus tanggung kesakitan. Dah tua. Aku kesian tengok. Kejap2 sakit badan, sakit perut, sakit kepala. Masakan kita ni yang demam pun dah tak tahan, ini kan pula yang menanggung lama2.

di samping itu, bulan Mac ni, bulan malas aku kot. Segala ku nak buat, semuanya malas --- bukan takat bulan ni jer, bulan yang lepas2 pun gitu gak. Haha. Entahlh. Apa yang nak jadi dengan aku pun tak tahu. Hurmmm ~~

itulah dia serba sedikit untuk informasi bulan ni. Esok dah mula sekolah maka bermulalah kelas tambahan petang & Sabtu Ahad aku. Sabar je la

Assalamulaikum <3

No comments:

Post a Comment