Saturday, April 11, 2015

Semuanya ada 'Pertama Kali" | 1st Chapter |

Assalamualaikum  (senyum sampai ke telinga)

happy?? Yup. sedang membahagiakn diri. ada boipreng le tu. hahaha.. asal happy jer boipreng. asal boipreng jer happy. apa ingat boipreng tu jual gula gula?? hahaha. banyak lagi benda lain yang boleh buat kita happy sakan. gembira & ketawa.

setiap benda ada first time kan?? macam citer boipreng & happy . bila first time kau ada boipreng/gepreng? bila first time dia bagi hadaih? bila first time kau rasa happy sangat? bila first time kau hargai hadiah??  and yes! all of those things ada first time.

apa?! kau tak pernah alami first time session?? bohonglah! kalau kau tak ada boipreng or gepreng ..memang aku yakinlah kau tak alami. bila first time kau keluar melihat bumi? bila first time kau sebut ABC? bila first time kau bawak parents kau jalan jalan? bila first time kau pandai cakap omputih? bila first time kau menangis sebab cemburu? bila first time kau kerja?

see! all things begin with first time.

a few days back. that day was my first time hang out with friends at shopping complex. yup! aku tak pernah lepak dengan kawan kawan dekat Bandar Melaka. kira sebelum ni kalau lepak pun masih dalam kawasan Merlimau tu jer la. kesiankan?? tapi aku ok jer, since aku memang keluar dengan family jer daripada kecil.

so..hari tu merupakan pertama kali aku naik bas (aku memang tak pernah naik bas tambang tu),  pertama kali pergi Dataran Pahlawan, pertama kali tengok wayang dengan members, pertama kali berebut nak makan sebab nak kejar wayang (kita orang dah lambat), pertama kali tengok Fast & Furious dekat wayang (biasanya tunggu  mega movie dekat tv3), pertama kali tengok cerita 18sx secara sah ( apa?? aku tengok dekat tv la cerita 18sx . oh ! internet pun), pertama kali main bowling dengan members.

hahahha..detailnya aku.


itulah gambar yang ada . gambar tiket bas...entah mana lah aku letak. hahahha.

before this memang ada plan nak keluar sama sama tapi disebabkan ada hal hari tu, the boys jer yang pergi. so kali ini, kita orang pergi sama sama walapun tak cukup forum, kita orang memang akan sentiasa bingit kalau kena regu. hahaha

Pukul 10 daripada merlimau dengan menaiki bas. nak dekat pukul 11 kita orang sampai belakang MP (Mahkota Parade) Lepas itu kita orang jalan kaki pergi DP ( Dataran Pahlawan). kita orang booking tiket bagai pastu pergi makan. masa makan tu la berebut rebut kau! sebab movie pukul 12.20. makanan siap pukul 12. pergh..makan pun gelojoh. hahaha. akhirnya pukul 12.30 baru masuk panggung sebab beli popcorn tu yang lambat (pekerja seorang jer. yang ordernya banyak). dah dok melalak, ketawa,  terkujat tengok F&F7 ..kita orang main bowling. sebelum main bowling tu kita orang split dengan budak lelaki. sebab budak lelaki nak karoke dulu, yang budak perempuan nak cepat balik. tegang jugalah masa tu tapi semuanya ok bila main bowling. ketawa terbahak bahak bagai. hahaha. best moment ever.


nak sinopsis cerita F&F7 ?? search sendiri kat google. haha yang pasti Brian tak mati.



The Polygon                              
Pertama kali itu tak bererti kita ini bodoh. pertama kali itu tak bererti kita ini pengecut sebelumnya. pertama kali itu lah cikgu bagi hari hari berikutnya. <3




No comments:

Post a Comment